REGIONY | MÍSTNÍ STRÁNKY | Firmy | Restaurace | Ubytování |
Rodina změnu zaznamenala - a kupodivu se na ní zvykla, i když občas jsou vděčni za "klasiku".
A protože mých pokusů se špaldovou moukou bylo už více, že je zřejmé, že to s ní jde a také chutná, podělím se s vámi o jednoduchý recept. Tento špaldový koláč zvládne i nekuchařka nebo dokonce šikovné starší dítě. Vážně! A sníst ho zvládne úplně každý.
A když se vás bude ptát, proč je ten koláč tak tmavý, tak řekněte, že se opaloval :-)
Ingredience:
Ve větší míse do jednoho rozklepnutého vejce zamíchám a vidličkou rozšlehám 2 (nebo i více) polévkové lžíce cukru krupice. Čím vím cukru, tím sladší. Když nebude žádný, bude slaný koláč - to jde samozřejmě také :-) Do této směsi přidám jogurt a vše zamíchám.
Vedle v míse si smíchám špadlovou mouku s kypřícím práškem a případně i trochou jedlé sody. Ano, a špetku soli, vždyť pohádka sůl nad zlato známe :-)
Tuto sypkou směs postupně sypu a vmíchávám do jogurtové směsi. Když je směs bez žmolků, přeleju ji do dortové formy nebo pekáče (vymaštěný a vysypaný hrubou moukou).
Na těsto nakladu připravené ovoce, není třeba aby byla celá plocha koláče zaplněná ovocem. Ale je to na vás :-)
Vrstvu ovoce posypu drobenkou z másla, cukru krupice, ovesných vloček a hrubé mouky.
Dám do trouby na 180°C a za 20 min. se podívám, jak koláš pěkně naběhnul a jak se vybravuje. Dle barvy vyndám nebo nechám ještě péct.
Zdraví vás
Vypečená Máma
Vaše komentáře |